Teruskan...........

Selamat..

Mari kita share sikit masa diploma dulu.
Ni zaman duludulu, takde lah dulu sangat ada lah dalam setahun?? Tak sampai emmm ok adalah dalam 9 bulan dah tinggalkan tapah .. Sekarang Alhamdulilah dah sambung semula.. Apa cepat sangat?? Ohh sebenarnya Uitm ada amik penerapan untuk student student nya so aku apply lah.. Course ape tu?? itu tunggu masa yang sesuai baru kita cerita .. kahkahkah.. =.=

Apa aku belajar dekat tapah ni?? emm apa lagi ?? Sains lahhh... I'm diploma in science student antara batch paling ramai batch aku lee nakk oiiiii.... ada lah dalam 1000++ pelajar hanya batch aku sahaja.. confirm lah tak kenal semua, kelas je dah sampai 30++


Seronok oii belajar dekat sini lecturer semua hebat hebat,kawasan baru pulak tu, susana die memang sedap mata memandang, kalau yang suka berjalan jalan tu.. Boleh lah pergi melawat cameron highland , lata kinjang & teluk intan .. Aku pernah pergi sekali jee cameron, itu pon aku mabukk terukkksss.. haahahaaa.. Teruk oiii.. turun muntah naik muntah so aku hanya tidur je sepanjang perjalanan .. bila dah sampai rasa tak larat nak keluar kereta tapi paksa diri jugak.. Last last rasa tak nak balik ...😁

Aku ni nak cerita macam macam tapi tak tahu macam mana nak cerita kihikihkihhh...

First impression sampai tapah.... emmm boringnyeee.. emmm jauhnnye nak balik... ehhhhh semua negative lahh.. Tapi lama kelamaan bila cuti sem je... " Bila nak start belajar ni??? Lamanya cuti!!" errkkk.. Mungkin sebab tak tahu nak buat ape kot?? ZZzzzZZzzZz

Dekat sini jugak lah aku dapat kenal ragam manusia yang macam macam .. ada yang kita boleh expect ada yang "ehhh die ni dah kenapa??" ehhhh macam macam hal lah.. maklumlah ini first time aku hidup jauh.. selama ni sekolah pon 2/3KM je dari rumah ni tiba2 sampai 200++KM  jauh dari rumah -.- kena lah bergaul dengan manusia manusia yang macam macam perangainye ye dakk???

Kawan?? Uisshhh kawan kawan aku semua baik baik belaka.. lembut jeee.. aku pon bila dah bergaul dengan diorang nak sebut perkataan "AKU KAU" pon rasa serba salah dan tak kena.. 😂
Antara yang aku rapat sampai sekarang Izwa, Lia,Ida ,Aina,Ad,Anizza,My & Shefa.  Kawan first sekali jumpa untuk diploma adalah Fitri my housemate for sem 1 and Sab my roomate for sem 1.. ni dekat pilah...Tapi sab tak selalu kat bilik die ni kuat sukan so selalu keluar  kitorang tak rapat sangat.. tp still ok .sebab tulah aku selalu pergi ke bilik fitri lagi pun die tak ada roomate so bolehlah sembang dan study sesama tu yang jadi rapatttttttt ~~ sampai sem 3 kot 1 kelas.. Lepas tu kenal lah kawankawan baru bila dah pindah tapah. Iwa and lia roomate aku so Lia kenalkan kitorang dekat kawan2 die (Anizza,shefa,ida,ad) ngam sampai sekarang 😍😍😍

Ohh  dekat tapah ni jugak lah aku start suka dekat english .. lecturer die memang terbaikk~~  so MUET aku pon sebenarnye result die unexpected.. haha.. masa dapat check banyak kali kot eh betul ke ni aku punya .. Terima Kasih kepada Sir eemmm biarlah rahsia 😂😂


kalau dah sampai campus ni jangan nak expect macam macam ada dikawasan berdekatan yee.. shopping mall?? Maap lee tak ade yang ade hanyalah TF & kedai eco.. dua ringgit dua ringgit dua ringgittttt.....~~ Pekannye pekan koboii je orang panggil????

Tapi kau memang tak akan bosan bila dah duduk sini.. ada je bende nak buat, hidup berjiran dekat kolej pon best ( kalau jiran2 tu ok lah) dulu kitorang 1 aras tu jadi geng.. tapi ade je yg jenis tak keluar bilik pintu tertutup jee.. aku pulak yang rimas.... hahahahahah~~~ -.-

Oh ya tadi baru je dapat mesej dari uitm untuk pengesahan konvokesyen.. InsyaAllah bulan 10 ni kami ke perak semula tapi bukan campus tapah lahh.. konvo dekat campus seri iskandar insyaAllah.!!

Haaa ... sekarang ni tengah final exam.. mine another 2 paper to go.. tadi baru lepas 1 alhamdulilah nampak macam okk jee .. InsyaAllah baik baik jee.. 👌👌👌👌👌

Oklah berhenti sampaii di sini saja yee...Ni saya selitkan sedikit gambar 😕😒


Shefa,Ida,Iwa,Aina,nadiacomel,Ad,Lia :Anizza /My takada.

 cukuplah :D





Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Ramadan

Aidilfitri 1438H